Banden


De conditie van uw banden is belangrijker dan u denkt

Uw veiligheid en rijcomfort worden voor een belangrijk deel bepaald door de staat van uw banden. Wij adviseren u graag bij het maken van de juiste keuze en staan garant voor een vakkundige service.

Wanneer moet u de banden vervangen?

Banden hebben een maximale levensduur van zes jaar. Door uitdroging en veroudering ontstaan er kleine scheurtjes en de grip van het rubber gaat snel achteruit. Uit veiligheidsoverweging dient u de band dan eigenlijk te vervangen. 

Bij een APK-keuring worden de banden beoordeeld op een minimale profieldiepte van 1,6mm. Onder de 2,5mm adviseren wij u de banden te vervangen.

Hoe houdt u uw banden in goede conditie?

Wij bevelen u aan om de bandenspanning één keer per maand te controleren. U kunt de juiste bandenspanning vinden aan de binnenzijde van de bestuurdersportier, in het instructieboekje of op een sticker aan de binnenkant van de tankdopklep.

Afhankelijk van het gebruik wordt een andere bandenspanning gevraagd. Een zwaar beladen auto vraagt een hogere bandenspanning dan een auto met alleen een bestuurder.

Controleer of er sprake is van een gelijkmatige slijtage. Is dat niet het geval? Komt u dan even langs voor verdere controle.

Het bedrijf